Juliette Velraeds

_MGS0169_internet (800x533)

Over mij

VelraedsDidactiek, dat ben ik. Met mijn vriend en onze puberdochters woon ik in Roermond.

Onze dochters liepen vast in het middelbaar onderwijs. Allebei niet gewend om te leren. De een ook dyslectisch, de ander een beperkte woordenschat en geen idee hoe lesstof te verwerken. Geen gigantische problemen dus zou je denken, maar voldoende om het niet zelfstandig te redden.

Met hulp van ons als ouders hebben ze de draad goed opgepakt en nog gaat dit niet zonder vallen en opstaan. Ik weet hoeveel tijd en energie hierin gaat zitten voor jou als ouder en ken de conflicten die er ontstaan, als je met je eigen kind  aan de slag gaat. En dan heb ik het nog niet eens over de ernstigere problemen waarmee jouw kind misschien wel kampt, die het leren belemmeren.

Vanuit die gedachte ben ik me hierin gaan specialiseren, omdat ik denk dat elk kind de juiste handvatten zou moeten krijgen voor leren. Zo kan je zoon of dochter het beste uit zichzelf halen en dat is toch wat we voor onze kinderen willen. Geen professor of astronaut, maar dat ze lekker in hun vel zitten en dat eruit komt wat erin zit. Dat is waar ik voor ga in mijn werk met je kind. Hierbij zet ik ook alles in, wat ik geleerd heb als verpleegkundige, leidinggevende, team- en personal coach. Zo heb ik een brede kijk op wat jouw kind nodig heeft voor leren met resultaat.

Maatwerk

Ik vind het een uitdaging om je kind te motiveren en te stimuleren om zijn of haar talenten te ontwikkelen en ga op zoek naar een oplossing voor elk (leer)probleem. Plannen en organiseren zitten in mijn bloed en mijn empathisch vermogen helpt me te begrijpen wat je kind bezighoudt en beweegt. Samen met jou en je kind ga ik voor het beste resultaat, zodat jullie samen verder kunnen. Ik pak het leerprobleem breed aan, nadat ik heb uitgezocht waar het misgaat. Ik kijk naar wat jòuw kind nodig heeft om te leren en zich te ontwikkelen. Maatwerk dus.

Leren en je ontwikkelen met een hand in de rug

VelraedsDidactiek heb ik opgericht vanuit de gedachte en ervaring dat het in onze maatschappij vaak ontbreekt aan praktische ondersteuning bij leer- en ontwikkelingsproblemen. Er zijn veel professionals die je vertellen wat jij als ouder zou moeten doen. Om het zelf in praktijk te brengen is nog niet zo gemakkelijk. Dan is het handig dat een deskundige dit samen met je doet. Iemand die jou en je kind op een praktische manier begeleidt. Iemand met wie je sparren kunt en die antwoorden geeft, waarmee je verder kunt. En dat is precies wat ik doe.

Kwaliteit

Ik ben gecertificeerd specialist in de LEREN LEREN methode, de Kernvisiemethode, Jamara rekenen en het INNP Schoolprogramma. Ik ben Rots en Watertrainer en werk bevoegd met Reflexintegratie MNRI DPRI, Jungle Memory werkgeheugentraining,  Teken je Gesprek en Lezen in kleur. Ook kan ik als gecertificeerd Visueel Screener, visuele oftewel oogfunctieproblemen in relatie tot leerproblemen vaststellen, waarna ik graag doorverwijs naar de functioneel optometrist als dat nodig is. Daarnaast gebruik ik mijn jarenlange werkervaring en verschillende opleidingen op het gebied van gezondheid, coaching, leidinggeven, communicatie en didactiek, om jou en je kind dat te bieden wat jullie nodig hebben om het beste leerresultaat te behalen. Mijn kennis en ervaring combineer ik zo in de VelraedsDidactiek methode.

Samen met jullie stel ik alles in het werk om het gat tussen theorie en praktijk te dichten, zodat je kind vooruitgang boekt. Met maatwerk help ik je kind aan betere schoolprestaties, meer leerplezier en een groter zelfvertrouwen binnen 3 maanden en jou als ouder aan meer rust. Met de LEREN LEREN Methode PLUS, zelfs al na 1 dag!


Missie

De missie van VelraedsDidactiek is om je kind en jou een hand in de rug te bieden bij het leren en ontwikkelen, op basis van vertrouwen, respect en daadkracht, voor maximaal resultaat.

Visie

De visie van VelraedsDidactiek is dat daar waar je kind extra aandacht nodig heeft om te leren en zich te ontwikkelen, jullie het meest geholpen zijn met praktische handvatten, advies op maat, een luisterend oor, steun en vooral actie, om dat wat haalbaar is ook echt te bereiken.

Strategie

De strategie van VelraedsDidactiek is het opbouwen van een vertrouwensrelatie, samen doen, motiveren, geleidelijk loslaten en de vinger aan de pols houden (monitoren) om, blijvend resultaat te boeken. Zo kunnen jullie samen weer verder en vooruit.

‘Als iets niet werkt, moet je iets anders proberen’

Juliette

Contact met Juliette